Як знімаються фото для сайту

Один із найбільш масштабних напрямків у фотографії – предметна зйомка. Фото товарів для каталогу інтернет-магазину, сайту компанії. Фотографування продукції, їжі, косметики. Що таке предметка і навіщо вона потрібна? Поговоримо докладніше…

Популярність та затребуваність цього напряму складно переоцінити. Предметна зйомка — це фотографування для каталогів (як онлайн, так і друкованих видань), інтернет-магазинів, онлайн аукціонів. Фуд-фото теж відноситься до розряду предметної зйомки, але в ній є свої окремі нюанси

На предметну зйомку сьогодні припадає велика частка рекламної продукції. До такого контенту висуваються підвищені вимоги до якості. Без якісного зображення неможливо передати якість товару.

Працюючи саме у цьому жанрі, фотограф може продемонструвати свої здібності. Якщо об’єктом зйомки є предмети зі скла, з глянсовою поверхнею, що відображає, майстер повинен показати вищий пілотаж. Адже з такими предметами працювати дуже складно. Особливих умінь також потребує робота з рідинами, коли до фотографії потрібно додати динаміки. Родзинкою напряму можна вважати макрозйомку, яка здатна передати те, що важко побачити неозброєним оком.

Зйомка для каталогів на білому фоні

Зйомка для каталогів на білому тлі – найпоширеніший вид предметної фотографії. Якщо говорити професійною мовою, то тут йтиметься про зйомки «під виріз» та «ізолят».

Головне – це світло. Тільки грамотна постановка світла дає можливість показати предмет у найкращому вигляді, підкресливши його фактуру та реальний колір. Фотографія повинна давати уявлення про дизайн виробу, особливості конструкції, передавати фактуру.

Від фотографа вимагається:

  • домогтися максимальної якості та реалістичності зображення;
  • підібрати вигідний ракурс;
  • створити уявлення про реальний обсяг об’єкта та його дрібні деталі.

Об’єктами зйомки може бути як окремі предмети, і групи товарів. Білий фон для каталожної зйомки – найбільш оптимальний варіант, хоч і не єдиний.

Для предметної зйомки зазвичай використовується кілька джерел світла, розміщених у різних точках. Це дозволяє отримати ідеальний знімок, в якому ключове світло чітко виділяє об’єкт, а контурний підкреслює всі деталі, розмір та форму. Фонове світло потрібне для того, щоб відокремити предмет від навколишнього оточення, згладити контрастність. Цей жанр фотографії не терпить відхилень щодо експозиції, розмиття та інших поширених творчих фотоприйомів.

Предметна фотографія для каталогу – це не просто якісний, а й технічно вивірений знімок. Інакше ви отримаєте плоску неприродну картинку зі спотвореною візуальною інформацією.

Продаюча фотографія для інтернет-магазину

Послугами предметної фотозйомки зазвичай користуються власники інтернет-магазинів, сайтів, що розміщують каталоги продукції. Особливостями каталожних знімків є:

  • білий фон (іноді світло-сірий);
  • безтіньове освітлення;
  • Правильна та ретельна постобробка.

Для кожної категорії товарів є свої нюанси зйомки. Наприклад, фото меблів. Окремі елементи можна розмістити на білому тлі у різних ракурсах із чіткою деталізацією. Але щоб у покупця склалося правильне враження про товар, можливість застосування його до свого простору, необхідно також додати фото меблів в інтер’єрі.

Зйомка косметики має свої нюанси. Тут важливо передати не лише фактуру та реальний колір засобу, а й показати відмінності тонів між різними зразками однієї серії. В даному випадку будуть доречними групові фото товарів, на яких чітко видно різниця відтінків.

Тільки досвідчений фотограф, що спеціалізується на предметній зйомці, досконало володіє всіма тонкощами та нюансами, що дозволяють зробити фотографію, що дійсно продає. Один знімок з грамотно збудованою композицією здатний підвищити продажі в рази та завоювати довіру клієнтів.

Наша фотостудія надає послуги предметної зйомки у Києві. Наявність мобільного світлового обладнання та сучасної фототехніки дозволяє нам виконувати зйомку на виїзді, тобто вам не потрібно везти зразки товару до нас у студію, якщо у вас немає такої можливості. Своїм клієнтам ми гарантуємо професійний підхід до роботи, дотримання термінів та доступні ціни на предметну зйомку будь-яких категорій товарів.

 

Щоб уточнити подробиці або скористатися нашими послугами, телефонуйте нам:

Найпопулярніше у блозі:

Участь у зйомках свідомо передбачає Вашу згоду на розміщення фотографій у моєму портфоліо на сайтах. Фотосесія на умовах конфіденційності обговорюється до зйомки та коштуватиме дорожче. Сподіваюся на ваше розуміння .